След като чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал на

...
След като чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал на
Коментари Харесай

Сериалът продължава: Пратиха ли чехите документи за ЧЕЗ, не пратиха ли...

След като чешкият министър председател Андрей Бабиш отхвърли да е давал на българския си сътрудник Борисов документи за договорката с ЧЕЗ, българската държавна осведомителна работа излезе с ново прессъобщение.

В него се споделя: " По мотив появили се медийни тълкования държим да уточним, че информацията по отношение на договорката с ЧЕЗ е изпратена незабавно след извършения телефонен диалог сред министър председателите Борисов и Бабиш от електронната поща на Ондрей Ланда, заместник-министър на финансите в чешкото държавно управление и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ, до консултант в кабинета на българския министър-председател ".

Бойко Борисов ми се обади през вчерашния ден поради продажбата на " ЧЕЗ България ". Но аз отхвърлих да изпращам каквито и да е документи, съобщи по-рано през днешния ден Бабиш пред  " Лидове вести ".

" Премиерът ме осведоми, че има проблем с компанията и със договорката и аз му обясних по какъв начин е станала тя от чешка страна. Не харесвахме изключително предлагането за покупка, само че Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е транспарантна, парите са транспарантни и Надзорният съвет е одобрил договорката ", добави Бабиш.

Същевременно от българската държавна пресслужба към този момент оповестиха, че " информацията, обвързвана с източниците на финансиране на договорката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, е предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители през вчерашния ден. Върху нея няма гриф за сигурност, само че заради обстоятелството, че не е формирана от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за възможни бъдещи банкови интервенции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание. "

" Без да разясняваме наличието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата публична информация по договорката и тя беше предадена на народните представители неотложно след приемането й ", настояват още от българското държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР